Det nya jobbet.... är redan slut....

När jag var på intervjun berättade jag att jag redan har jobb i Sverige och att jag planerar fotsätta med det. Butikschefen sa att det är helt okej eftersom hon bara kan erbjuda mig deltid.
Bättre än inget tänkte jag.

Bara man får in en fot :-)

Men det var så TUNGT! Aldrig hade jag kunnat drömma om att grönsaker, mjölk och kassa kunde vara SÅ TUNGT!

Att det kan vara tungt att lyfta varor i en mataffär kan man nästan räkna ut men att kassan var den tyngsta platsen hade jag aldrig kunnat tro. Jag trodde, som de flesta människor att kassan är det lättaste och enklaste jobbet. Så jag basunerade ut att jag äääälskar att stå i kassan, det är sååååå kul.

Dumt gjort visade det sig, oerhört dumt...

Jag borde ha fattat det när resten av personalen gjorde stora ögon efter mitt uttalande...

Efter det fick jag stå i kassan nästan hela tiden.
Efter det kommer jag ALLTID att lägga varorna med streckkoden uppåt!
Bakom kassadisken är det jättetrångt, det ser inte så ut från andra sidan men det är det.
Man måste lyfta tunga varor mot scannern och massa varor över scannern, bland det värsta är stora saker för i det trånga utrymmet blir varorna tyngre men det värsta är 6-pack 2Liters läskflaskor, FY VAD TUNGA DE ÄR!
Man får så ont i skuldrorna av de monotona rörelserna.
Man får ont i ryggen om man sitter, mycket bättre att stå upp, då gör det inte lika ont.
Ont i handlederna fick jag och när nån köpt frysmat ville jag så gärna lägga de mot mina handleder men det kan man ju inte... :-(
Snabbt ska det gå, blixtsnabbt, du får inte tänka, du ska scanna varorna snabbt snabbt, man hinner inte ens säga hej till kunderna eller räcka de kvittot för medan kvittot skrivs ut ska man scanna nästa kunds varor.
Det snurrar runt i huvudet av all stress, man vet inte ens vad man själv heter och ibland är det någon kund som tilltala en, jag vill ha en plastpåse då måste man försöka samla ihop huvudet som snurrar runt så pass mycket att man hinner uppfatta vad kunden sa och sen försöka lista ut vad en plastpåse är för något.
Och mina händer....
De blev rent snustorra och blod började sippra ut och jag kunde inte förstå varför. Men det är sedlarna som torkar ut händerna.

På butiksgolvet ska varorna packas upp och det ska gå snabbt snabbt och vid kylen är det kallt men allt man får är en flisjacka, inga handskar.

Jag fick knappt någon rast iheller. Den värsta dagen var när jag inte fick någon rast på sju timmar! Jag har problem med insulinet, nästan diabetiker, kommer att bli det så småningom så jag MÅSTE sköta mitt blodsocker och äta rätt och framförallt på RÄTT tider. När jag kom hem skakade jag i hela kroppen, blodsockret var så lågt och jag tänkte att snart svimmar jag, jag hade inte ätit något på elva timmar! Så skadligt för min hälsa! Och det var flera dagar det upprepades, nej du får minsann ingen rast i dag inte.

Personalen är inte värd något, priserna ska hållas nere, personalen ska i stället stressa som fan för att hinna. Man hade lätt kunnat anställa flera men de anställer bara precis så många som behövs för att klara det.
Det är skitigt och grisigt i alla deras butiker. Det finns helt enkelt ingen tid till att städa.
Hur fan kan man bara behandla sin personal så??

När jag kom hem efter jobbet var jag rent slut, till och med på min lediga dag, rent slutkörd, jag kunde knappt stå på benen!
Jag frågade några andra om de fortfarande hade ont varje dag eller om det går över, men ALLA svarade att de har ont i hela kroppen varje dag efter jobbet.
Då bestämde jag mig för att säga upp mig, jag vill inte förstöra min hälsa, speciellt stressen var det värsta.
När jag kom dit nästkommande arbetsdag hade ett papper dykt upp från huvudkontoret, chefen sa att antingen skriver du under eller så slutar du direkt.
Det var ett avtal om att endast arbeta i Danmark och inte i Sverige eftersom de har lägre arbetsgivaravgifter än här.
Jag sa att det vägrar jag! Varför skulle jag säga upp mig från mina jobb jag älskar?
Jag vägrade skriva under och chefen vrålade "Hämta din kassa, räkna pengarna och gå sen!"
Ingen uppsägningstid, bara gå direkt.

Men ja, jag har i alla fall fått erfarenhet och vet att jag aldrig någonsin mer tänker arbeta i en matbutik.

1 kommentar:

  1. Hahaha! Jag måste bara skicka en kommentar för jag skrattade när jag läste ditt inlägg! Jag har själv sommarjobbat i en mataffär vid kassan så jag känner igen mig PRECIS i det som du skriver om! Sen jag jobbade där så vänder jag alltid streckkoden åt rätt håll! Sån jäkla psykeologi i det hela ;P

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera här hos mig :-)

OBS, du är inte anonym när du kommenterar. Din IP adress sparas och kan spåras!

.